Najprostszym sposobem na nadanie mięsu oryginalnego smaku jest użycie odpowiedniej marynaty. Łącząc składniki, które na pierwszy rzut oka nie zawsze idą ze sobą w parze możemy nadać naszemu daniu niepowtarzalny charakter.
Ze względu na wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, żelaza, cynku, selenu oraz witamin z grupy B, mięso wołowe jest cennym składnikiem zdrowej, zbilansowanej diety. W tym przypadku ogromne znaczenie odgrywa jakość spożywanego mięsa. Na co zwracać uwagę przy zakupie, by cieszyć się smaczną, pełnowartościową wołowiną?
Biorąc pod uwagę, że 1g tłuszczu ma 9 kcal, każdy jego dodatek zwiększa kaloryczność całego posiłku. Jest to istotna kwestia w drodze po zdrowie i szczupłą sylwetkę. Jak zatem przygotować wołowinę, ryby, drób nie używając przy tym ani grama tłuszczu?

Najczęściej kupowane

Informacja

Nowe produkty